AZ 5 ALAP KÉRDÉS, AMIT MINDEN BÉRSZÁMFEJTŐNEK TUDNIA KELL(ENE).

TEGYE FEL BÉRSZÁMFEJTŐJÉNEK AZ ALÁBBI 5 KÉRDÉST! HA MINDEGYIKRE IGENNEL VÁLASZOL, ÉS A GYAKORLATBAN IS EZ ALAPJÁN JÁR EL, AKKOR NAGYON BECSÜLJE MEG ŐT, MERT TÖBB MILLIÓS MUNKAÜGYI BÍRSÁGTÓL ÓVJA MEG ÖNT!

1. Minden új belépő dolgozónak ad munkáltatói igazolást a munkavállaló nyilvántartásba vételéről?


2. Ha a dolgozó nem adja le belépéskor az előző munkahelyi papírjait, akkor nyilatkoztatja arról, hogy nem terheli letiltás a munkabérét?


3. Tudja-e, hogy rendkívüli munkavégzés elrendelése esetén az alapbér és a bérpótlék osztószáma különböző?


4. Január 31-ig az M30-as jövedelemigazolások mellett a foglalkoztatói járulékigazolást is kiadja-e a levont járulékokról?


5. Tisztában van-e azzal, hogy a szabadságot úgy kell kiadni, hogy a munkavállaló naptári évenként egy alkalommal, legalább tizennégy egybefüggő napra mentesüljön a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól? Ha nem mentesült, akkor az év elején írtak-e megállapodást a dolgozóval, hogy a nem kéri az említett szabadság egybefüggő kiadását?


MIT TEHET, HA A MEGFOGTÁK A KÉRDÉSEK A BÉRSZÁMFEJTŐJÉT?


Nos, ezt a döntést Önre bízzuk, de tudnia kell, hogy ezek belépő szintű ismeretek ebben a szakmában, és egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával általában elsők között kérik bemutatni a meglétüket. Ha szeretne többet megtudni arról, hogy manapság milyen egyéb elvárásoknak kell(ene) még megfelelni a bérügyi területen, és miért lenne fontos az Ön bérszámfejtőjének is topon lenni ezekben a témában, akkor kattintson az alábbi gombra és máris mutatjuk a részleteket.